Szafi Free Lángos lisztkeverék 1000 g (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, vegán)
Szafi Free Lángos lisztkeverék 1000 g (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, vegán)
Szafi Free Lángos lisztkeverék egy gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes és vegán alternatíva a hagyományos lángoshoz. A lisztkeverék összetevői és mennyiségei a következők:
- Rizsliszt: 500 g
- Kukoricaliszt: 250 g
- Krumpliliszt: 250 g
Ezen lisztkeverék segítségével könnyedén elkészíthetsz finom, gluténmentes lángost otthon. Csak keverd össze a liszt összetevőit, majd adj hozzá vizet és sót ízlés szerint. Gyúrd össze a tésztát, majd pihentesd legalább 30 percig.
Ezután nyújtsd ki a tésztát kör alakú korongokra, majd forró olajban süsd ki mindkét oldalát aranybarnára. A lángost tetszőleges feltétekkel, például sajtokkal, tejmentes szósszal és zöldségekkel tálalhatod.
Ez a Szafi Free Lángos lisztkeverék tökéletes választás, ha olyan ételt szeretnél készíteni, melyet glutén-, tej-, tojás-, mag-, élesztőérzékenyek is fogyaszthatnak.
A Szafi Free Lángos lisztkeverék egy gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, vegán lisztkeverék, amelyből gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, élesztőmentes, vegán lángos készíthető.
A lisztkeverék összetevői:
- Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt)
- Tápiókakeményítő
- Rostkeverék (bambuszrostliszt, útifűmaghéjliszt)
- Térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát)
- Só
- Savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
A lisztkeverékből készült lángos állaga hasonló a hagyományos lángoshoz, de kissé tömörebb. A lángos felülete ropogós, a belseje pedig puha és lédús.
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit kenjük ki olajjal.
Egy tálban keverjük össze a lisztkeveréket, a citromlevet, a vizet és a sót. Keverjük simára a masszát.
Osszuk a masszát két részre, és formázzunk belőle két egyenlő nagyságú gombócot.
Nyújtsuk ki a gombócokat 16-18 cm átmérőjűre.
Tegyük a lángosokat a tepsire, és süssük 15-20 percig, vagy amíg a felülete aranybarnára pirul.
Tálaljuk a kedvenc feltétekkel, például tejföl, sajt, cukor, lekvár, stb.
Tippek:
- A lángos tésztáját előre is elkészíthetjük, és hűtőben tárolhatjuk.
- Ha szeretnénk, hogy a lángos vékonyabb legyen, kevesebb lisztet adjunk hozzá.
- A lángos tésztáját ízesíthetjük különböző fűszerekkel, például oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, rozmaringgal, stb.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!