A Zöldkuckó BioBolt honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

Biorganik Gluténmentes Bio Barnarizs-kása
Kedvencek közé!Kedvencek közé!

Biorganik Gluténmentes Bio Barnarizs-kása MegbízhatóJó ár/érték arányAjánljukNépszerű-bl
Reform élelmiszer

A Biorganik Gluténmentes Bio Barnarizs-kása egy gluténmentes, vegán élelmiszer, amely a barnarizsből készül. A barnarizs a hagyományos fehér rizshez képest magasabb rosttartalmú, és számos fontos tápanyagot tartalmaz, többek között:

  • Szénhidrát: A barnarizs a szénhidráttartalmú élelmiszerek egyik jó forrása. 100 gramm barnarizs 76 gramm szénhidrátot tartalmaz.
  • Fehérje: A barnarizs jó fehérjeforrás. 100 gramm barnarizs 7 gramm fehérjét tartalmaz.
  • Rost: A barnarizs kiváló rostforrás. 100 gramm barnarizs 7,2 gramm rostot tartalmaz.
  • Magnézium: A barnarizs jó magnéziumforrás. 100 gramm barnarizs 34 milligramm magnéziumot tartalmaz.
  • Vas: A barnarizs jó vasforrás. 100 gramm barnarizs 3 milligramm vasat tartalmaz.
  • Kalcium: A barnarizs jó kalciumforrás. 100 gramm barnarizs 25 milligramm kalciumot tartalmaz.

A barnarizs számos egészségügyi előnnyel járhat, többek között:

  • Segítheti a fogyást: A barnarizs magas rosttartalmának köszönhetően segíthet a teltségérzet fenntartásában, ami elősegítheti a fogyást.
  • Javíthatja az emésztést: A barnarizs rosttartalma segíthet az emésztés javításában.
  • Csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát: A barnarizs magnéziumtartalma segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
  • Javíthatja a vércukorszint szabályozását: A barnarizs lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, amelyek segíthetnek javítani a vércukorszint szabályozását.

A Biorganik Gluténmentes Bio Barnarizs-kása felhasználható reggelire, uzsonnára vagy snackként. Fogyaszthatjuk önmagában, vagy hozzáadhatjuk müzlibe, joghurtba, gyümölcssalátába vagy levesbe.

Recept:

Barnarizs-kása:

  • 1/2 csésze barnarizs-kása
  • 1 csésze növényi tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál méz
  • Frissen őrölt fahéj ízlés szerint

A tejet és a barnarizskását egy lábasban felforraljuk, majd alacsony lángon 15 percig főzzük, amíg a barnarizs-kása megpuhul. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a mézet és a fahéjat, és jól összekeverjük. Tálaljuk friss gyümölcsökkel vagy magvakkal.

További felhasználási lehetőségek:

  • Add hozzá levesekhez vagy főzelékekhez.
  • Készíts belőle barnarizs salátát.
  • Add hozzá smoothie-khoz vagy turmixokhoz.
  • Készíts belőle barnarizs pudingot.

Összehasonlítás a fehérrizs-kásával:

A fehérrizs-kása a barnarizs-kásához képest alacsonyabb rosttartalmú, és kevesebb tápanyagot tartalmaz. A fehérrizs-kása 100 grammjában 78 gramm szénhidrát, 6 gramm fehérje, 1,7 gramm rost, 29 milligramm magnézium, 2 milligramm vas és 20 milligramm kalcium található. A barnarizs-kása 100 grammjában 76 gramm szénhidrát, 7 gramm fehérje, 7,2 gramm rost, 34 milligramm magnézium, 3 milligramm vas és 25 milligramm kalcium található.

 

621 Ft
690 Ft
Kérjük, adja meg a képen látható kódot az űrlap elküldése előtt!
Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció