A Zöldkuckó BioBolt honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

BioMenü BIO MAQUI bogyó kivonat por 60 g
Kedvencek közé!Kedvencek közé!

BioMenü BIO MAQUI bogyó kivonat por 60 g MegbízhatóJó ár/érték arányAjánljuk
BioCo termékek

Immunerősítő, gyulladáscsökkentő, stabilizálja a vércukorszintet és javítja a vérkeringést, négy olyan gyógyhatás, ami miatt érdemes a bíborszínű maqui bogyót fogyasztani.

A Chilében őshonos maqui bogyó (Aristotelia chilensis) igen gazdag tápanyagforrás, emellett kimagasló egészségvédő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért érdemelte ki a szuperélelmiszer nevet. Jól tudták ezt azok őslakos indiánok is, akiknek mindennapi ételei közé tartozott ez a szederhez hasonló maqui bogyó.

Jótékony összetevők

A maqui bogyó kiemelkedő mennyiségben tartalmaz A-vitamint, C-vitamint, kalciumot, káliumot és vasat, emellett omega-6 és omega-9 zsírsavak is találhatók benne. Ezen kívül gazdag antioxidáns hatású antocianinokban, amelyek antioxidáns ereje sokszorosa az áfonyának, illetve a fekete szőlőnek. Ezek a tulajdonságai többek között csökkentik az LDL (rossz) koleszterin mennyiségét, segítenek megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, mérséklik az infarktus és az agyvérzés kialakulásának kockázatát. A maqui bogyó antidiabetikus hatással is bír, gátolja a vér glükózszintjének emelkedését a glükóz-intoleranciában szenvedő emberek esetében, miután szénhidrátban gazdag ételt ettek. 

Feltölt energiával

A chilei mapuche indiánok a maqui bogyót a mai napig előszeretettel fogyasztják, ennek köszönhetően remek állóképességnek örvendenek, de a mentális egészségükre is pozitívan hat. Mivel a maqui bogyó a legerősebb antioxidáns gyümölcs, hatékony immunerősítő, így fogyasztásával a fertőzéses megbetegedéseket is ritkán kapják el. Természetesen azokra is igaz, akik beiktatják az étrendjükbe, ami azért is javasolt, mert gyorsan és érezhetően megemeli az energiaszintet, kitartóbbá tesz. Ha fáradtak vagyunk, és valamilyen energiaitalra vagy egy erős kávéra vágyunk, válasszuk inkább a maqui bogyóból készült turmixot, ami kiváló hangulatjavító is egyben.

Gondolta volna?

A maqui bogyó az egyik legjobb fogyasztószer, mivel gátolja a zsírsejtek képződését. Ezt a hatását akkor is kifejti, ha étkezés közben, vagy azután fogyasztjuk.

Ez a termék nincs készleten.
Kérjük, adja meg a képen látható kódot az űrlap elküldése előtt!

Az igazi antioxidáns!

50000 μmol/100 g oxigéngyök elnyelő kapacitás!

  • Frissítő, energizáló hatású gyógynövény, kúraszerűen alkalmazva segíthet a gyulladásos tünetek enyhítésében és a daganatok kialakulásának megelőzésében 
  • idegrendszeri támogatás
  • normális izomműködés
  • a normál vérnyomás fenntartása
  • egészséges véralvadás
  • csontok és fogak karbantartása
  • normális kognitív funkció
  • vörösvértestek és hemoglobin képződés
  • oxigén szállítás a testben
  • immunrendszer támogatása
  • normál haj- és bőrpigmentáció
  • vas szállítás a testben
  • energiatermelő anyagcsere
  • ingerületátvitel
  • az egészséges emésztőrendszer fenntartása
  • a sejtosztódás folyamata
  • a fáradtság és a fáradékonyság csökkentése
  • elektrolit egyensúly
  • protein szintézis
  • normál pszichológiai funkció
  • kötőszövetek karbantartása
  • a sejtek védelme
  • az oxidatív stressz ellen sejt specializáció 

Sötétlila bogyó, amelyet a dél-chilei Patagónia ősi tájain takarítanak be. A maqui berry híres magas vitamin-, élelmi rost-, fehérje-, antioxidáns- és gyulladáscsökkentő összetételéről. A maqui bogyót az őslakosok hagyományosan orvosi célokra használták. A korszerű, modern étkezésben szuperélelmiszerként tartják számon. A maqui cserjéről kézzel szüretelve a legkiválóbb bogyókat választják ki, majd természetes eljárással konzerválják. Erős vákuumban gyorsfagyasztással szárítják. A szárított macqui bogyókat finom porrá őrlik. A maqui berry por természetesen módon megőrzi gazdag ásványi anyag-, fehérje-, vitamin- és rosttartalmát. Szabadgyök megkötő képessége révén hatékony társ lehet a rákmegelőzésben. Az ORAC skála szerint 100 gramm gyümölcs 50000 µmol értéket teljesít, amellyel messze megelőz minden más természetes antocianin- és polifenol forrást. Az egyedül Patagóniában termő bíborlilás bogyók íze először szokatlan, enyhén kesernyés-édeskés, de hazájában nyersen is fogyasztják, sőt, bort is készítenek belőle. Kúraszerű szedésével hatékonyan védekezhetünk a gyulladásos panaszok ellen, hasznos segítség lehet súlykontroll esetén, felfrissít és emelheti az energiaszintet. Normalizálhatja az anyagcserét, javíthatja koncentrációt és elősegítheti a nyugodtabb alvást.

Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció